keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Hiljaa edistymistä


Hei  vaan,
minäkin alan heräillä jokasyksyisestä kaamosunestani, ja yritän vähän nopeammin saattaa kirppistaloani asumiskuntoon, koska uusi kesällä tilaamani  nukketalo jo odottelee paketista purkamista.
Päätin käyttää tähän taloon käytettynä ostamistani kalusteista ne, jotka sopivat suurinpiirtein nykyaikaan. Jotain olen sentään itsekin välillä väkertänyt. Yllä näette hienot keittiön välitilakaakelit, jotka tein muliinilankanäytteistä. Kovetin ne ensin, leikkasin, liimasin muoville ja lakkasin muutamaan kertaan. Sen verran asettuivat hyvin, että ei tarvinnut saumata. Valmiskaappeihin lisäsin hyllyt. Tekstitapetti on kierrätyskeskuskeksestä löytynyttä kangasta ja toinen tapetti ihan tavallista tapettia.

Keittiöön tein myös pöydän ja tuolit. Materiaalina oli kirjankansipahvi, tuolin metallijalat ovat vetoniittejä (saa rautakaupasta kilotavarana eri pituisia), pöydän jalkana on vanhoja kaapinvetimiä. Tuolit päällystin kankaalla, ja olipas lykkyä, kun sattui sellainen (vanha toppi) kangas, joka ei liestynyt lainkaan.
Olohuoneeseen olen tehnyt vähän kirjahyllyn täytettä. Ruukut ovat polymeerimassaa ja itämainen kultapatsas matkamuistonukesta: muotoilin naamaa vähän massalla ja päällystin kultalehdellä. Pässi on varmaan joku pääsiäismunayllätys, jonka maalasin kullanväriseksi. Kirjojakin varmaan voisi tehdä jossain vaiheessa.

Tässä kynttilänjalkaan tehty viherkasvi ja taidejuliste:

Ja vielä jo joskus aiemmin tekemiäni "laine"-vateja, jotka tein polymeerimassasta silikoonimuottiin. Tein liian matalan muotin, niin ei nämä ihan vaaseilta vaikuta. Olkoot sitten vaikka pikkuvateja tai kynttilänjalkoja.Eteinen minulla on vielä kokonaan kalustamatta, muut huoneet eivät kovin paljon enää työtä tarvitse. Matotkin tein, mutta olen unohtanut, minne ne laitoin ulkoseinän maalausurakalta turvaan.

Ai niin unohtui nämä teräksiset baarijakkarat (keittiööni sopisi kyllä vielä vaikka saareke tai aamiaispöytä, mutta kai jotain voi jättää keskeneräiseksikin).

Mukavaa joulunajan odotusta kaikille, lähden katselemaan, mitä ahkerammat ovat askarrelleet.

1 kommentti:

 1. kylläpäs olet ollut ahkera.
  Pirtsakka tuo keittiön taustalaatoitus.pöytä ja tuolit ovat siroja tykkään kovasti.
  Ah mitä maljakoita onkaan syntynyt.
  oletko baarijakkaran jalkoina käyttänyt popniittejä?
  mukavaa aherrusta sinulle! :)

  VastaaPoista