tiistai 22. tammikuuta 2013

Nukketuunausta - Customizing Dolls 70s style

Hyvää Uutta Nukkekotivuotta!


Eipä ole taaskaan paljon kehumista tekemisissäni. Olen ollut vähän kipeänä ja välillä ihan muuten vaan laiskotellut.
Tai tietenkin olen tehnyt alustavaa tutkimustyötä uuden nukkekodin rakentamista varten ja kun melkoisen tuulella käypällä olen, on aika sukkelasti myös muuttunut muutamaan kertaan se aikakausi, johon kotini sijoittuisi.
Nyt olen kallistumassa 70-luvun alkuun ja olen keräillyt materiaalia sitä varten (lehtiä jne). Vähän ongelmia kyllä on vielä asennoitumisessa, koska en kamalan ihastuneesti suhtaudu omiin muistoihini ko ajalta. Meilläkin taisi olla oranssi karvamatto, keltaiset lastulevykalusteet, ja ruskea vakosamettisohva. Kaikkein kauheinta oli kyllä ne sen ajan lattian tummat kukertavat muovimatot.
Toisaalta sisustuslehtien kuvat ajalta ovat oikein hienoja ja huonekalut näyttävät helppotekoisilta.

Metsästelen vielä lattiamateriaalia ja niinpä aloitin tämän projektin tuunaamalla Jaanan puodista ostamiani valmisnukkeja retrokuosiin. Jospa tulevat asukkaat saisivat minut taas ns sorvin ääreen.

Tässä ennen ja jälkeen kuvat nukeista:
Vahinko, että kuvista ei näy herrahenkilön hienot pulisongit, eikä punapuseroisen rouvan 70-luvun kampaus, mutta kaipa näitä sitten tulee kuvattua kotipuuhissaan, jos se koti  joskus valmistuu.

Herran slipoveriin en ole tyytyväinen, lankakin loppui kesken. Sen verran hauskaa tuo minineulonta kuitenkin oli, että menin sitten tilaamaan ohuemmat puikot nukkekotikaupasta. Käykös teille koskaan niin, että menette tilaamaan 4 euron tavaraa ja loppulasku onkin 30 euroa (juu säästyy varmaan postikuluissa, kun tilaa enemmän kerralla)?

Näiden nukkien raajoilla ei ole ihan yhtä laajat liikeradat, kuin omatekemilläni nukeilla, niin selvästi on enemmän haastetta vaatteiden tekemisessä, joutuu jotkut ompelemaan päälle, mutta periaatteessa nämä kaikki vaatteet ovat riisuttavissa aika vähällä purkamisella.

En hirveästi ihastunut ajatukseen paidan kaulusten tekemisestä, mutta minulla on esimerkiksi kuva 8 naisen ryhmästä vuodelta 1974 omissa vaatteissaan (siis ei mikään uniformu tms) ja KAIKILLA oli isokauluksinen paitapusero päällään. Tuohon aika paitapuserot kyllä asustettiinkin aika reippaasti, monilla oli paitapuseron päällä slipoveri tai liivi, kaulassa huivi ja helmet ja vyöräröllä vyö (siis kaikki yhtäaikaa).

Tietokoneenikin hajosi pari viikkoa sitten  ja vähän on vielä opettelua tämän uuden kanssa, mutta eiköhän se tästä rupea sujumaan. Juu, tärkeimmät kuvat ovat tallessa, mutta kirjanmerkit ei, olinkin kyllä ajatellut kirjanmerkkikansion siivota, niin nythän se sitten tapahtuu.
Tosin kuva-kirjastoni ei ole enää kovin looginen, mikä on aika taitavaa kolmen kuvien latauksen jälkeen.

Jokohan uskaltaisi toivottaa mukavaa kevään odotusta!

2 kommenttia:

  1. Makeet kuteet olet tehnyt.
    muistan hyvin 70-luvun kaapistot.meillä kotona oli oranssinpunaiset.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maija! Meillä taisi olla vihreät ovet keittokomeron kaapeissa, oranssit ikkunanpuitteet oli kyllä koko kerrostalossa. Aika huikeaa aikaa se kyllä oli noin väripoliittisesti.

    VastaaPoista