torstai 21. helmikuuta 2013

Kutistemuovisia vateja - Shrink Plastic Dollhouse bowls


Huomenta!

tänään oli sellainen aamu (kahvi kaatui, imuri tukkeutui ja sulake paloi), että päätin sitten olla tekemättä mitään ja läksin internetiin vain huomatakseni, että eilisen blogikirjoitukseni olin toheloinun aivan kummalliseksi. Joten tässä tulee uusi lyhennetty versio.

Yllä kuvassa on tulostettavasta kutistemuovista tehtyjä nukkekotivateja tai kulhoja tai isoja lautasia.
Harjoittelin valmiilla kuvilla, jotka ovat täältä täältä kopioitu, vaalennettu ja tulostettu.

Itse kulhot on tehty siten, että muovi kutistetaan (joko uunissa tai toholla) ja vielä kuumana ollessa siirretään jonkun muotin (esim pikkuastian pohjassa olevan syvennyksen tai vaikka sopivan kokoisen renkaan päälle) ja painetaan keskeltä sormella siihen syvennys. Aloin jo oppia aika rauhallisesti toimimaan ja seuraavat työt ehkä jo piirustelen itse.

Lisäksi tuolta sivustolta tulostin mallit nukketaloni yläkerran värilasi-ikkunat kutistemuoville (en raaskinut kutistaa, kun ne näyttivät hyviltä sellaisenaan ja ovat aika isoja, ei ehkä olisi arkille sopinutkaan) vaan käytin muovin sellaisenaan ikkunoiksi. Sitten huomasin, että ei ne tarpeeksi tummia kuitenkaan ole ja maalailin niitä vähän lasimaaleilla.
Ruuvasin seinät taas kiinni, ja siksi nämä kuvat ovat vähän vinosta kulmasta otettu, kun en enää kehdannut purkaa ruuvauksia. Tapetti on vanhaa kangasta.Mukavaa maanantaita kaikille!


1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä tuon kutistemuovin käyttöön. Minäkin kokeilin sitä vuosi sitten, tein jotain leikkuualustoja ... ei kovin loistavalla tuloksella. Halu olisi kokeilla uudelleen.
    Kiitän ja kumarran :)

    VastaaPoista