perjantai 22. helmikuuta 2013

Kylpyhuoneen kalustusta - Dollhouse Bathroom Furniture

Tervehdys,

Olen vähän miettinyt, pitäisikö blogin pitäjällä olla joku yläikäraja, eilen ytitin vähän tuunailla tätä blogia ja päädyin sitten sotkemaan kirjoitusten järjestyksen ja ties mitä muuta. No,  minussa muutenkin asuu joku räyhähenki, jonka pudottelee aina ohikulkiessani tavaroita, kaipa se sitten vaikuttaa jo blogin asetuksiinkin.

Uutta nukketaloani aloitan sisustamaan kylpyhuoneesta. Kaikki kalusteet täytyy tehdä valmiiksi, koska varmaan joutuu purkamaan seinät, että ne ( ja valot) saa sitten asennettua paikoilleen.

Aloitin tuunaamalla joskus käytettynä ostamastani kalustuspaketista löytyneet posliinikalusteet - tiedättehän sellaiset ruusukuvioiset ja kultaraitaiset - eipä paljon kauemmaksi voisi 70-lukulainen sisustaja eksyä. Kylpyammeen ruusut piilotan koteloon - se on jo tehty, mutta en nyt ihan tyytyväinen ole tulokseen. Tosin amme jäisi kyllä perälle piiloon, kun eteen tulee näin komea mosaiikkipäällysteinen allaskaappi:Mosaiikkivarastostani (joka jo pursuilee kesäksi särjettäviksi kirpparilta ostettuja lautasia) löysin pussillisen näitä Liliput-mosaiikkeja. Tuli kyllä jo ihan ikävä kesää, kun valoa riittää (jopa valokuvaukseen) ja niitä hetkiä, kun ystävän kanssa mökin kuistilla tehdään mosaiikkitöitä.

 Alkuperäiset kullanväriset hanat töhräsin hopeisiksi, tulpan ketjun virkkasin ohuesta hopealangasta (sellaisesta, jota käytetään neulelangan tehosteena kait- en ole ikinä käyttänyt, mutta sorrun aina ostamaan kaikenlaista kimaltavaa- kun olen vähän kaappiharakka).


Vessanpytystä maalasin ruusut ja kultareunat piiloon ja tein uuden kannen polymeerimassasta.
Nämä nukkekodin vessanpytyt meinaa kyllä vähän trauman tehdä, kun sitä ensimmäistä rakensin itse massasta ja eihän siitä kovin hyvä tullut. Tätäkin tuunausta tehdessä kävin netistä etsimässä paremmin aikakauteen sopivaa pyttyä ja löysinkin aivan upean, joka maksaa 82 euroa - ja niinpä palasi nöyrästi jatkamaan tuunauksiani.

Jaahas, tältä rakentajalta on unohtunut, että vessa ehkä pitäisi vetääkin joskus, täytyy lisätä nuppi tuohon päälle vielä.

Peilikaappikin on rakenteilla, mutta aika hankalaa on peililasin käsittely nukkekotimittakaavasta. Kaipa sekin vielä valmistuu.

Mukava kevään odotusta muillekin nukkekoteilijoille!

2 kommenttia:

  1. Mosaikki -pöytä on I H A N A!
    Ja wc-pönttö hienosti tuunattu, sininen kansi on Cool!

    VastaaPoista
  2. Hienoa tuunausta - minua aina harmittaa nuo valmiiden kylppärikalusteiden kultahanat, ne kun eivät kovin moneen aikakauteen sovi (varmaan jonnekin Kahden kerroksen väkeä yläkertaan). Nämä näyttävät mukavilta ja nuo minimosaiikit on hienot, en ole nloin kivoja värejä niissä ennen nähnytkään.

    VastaaPoista