perjantai 8. helmikuuta 2013

Astioita hartsista - Resin Dollhouse Dishes

Tervehdys taas,
olen vähän häärännyt (paitsi nukkekodin lattioiden ja seinien kimpussa) valutöissä. Tein astioita hartsista silikoonimuotteihin. Meinasin viime kesänä tehdä kuvioita kaakeliuuniin polymeerimassasta, mutta eihän niistä oikein mitään tullut. No, joskus kannattaa yrittää turhaankin, epäonnistuminen voi johtaa uusiin ideoihin. Ja näitä samoja muotteja taisin käyttää noihin massaskooleihinkin osittain.

Muotteja tein napeista ja neppareista, helmistä ja muista korunosista. Hartsina käytin kaksikomponentti vesiainetta (hankin sitä joskus dioraaman lätäkköä varten, mutta käyttämättä jäi, kun jotenkin yhdistin tuon hartsityön niihin auton lokasuojan  kamaliin paikkausaineisiin, mutta ihan erilaista ainetta tämä on).

Kulhoihin tein  muotit joillain pikkuastioilla, ehkä niistä tulisi tarkempia, jos olisi ollut tuoretta muottiainetta, tuo minun alkoi olla jo vanhaa ja kovettui suunnilleen 2 minuutissa. Tilasin kyllä jo uutta nukkekotikaupasta.

Jalallisissa vadeissa on kaksi lautasta ja jalkana pätkä kirkasta muoviputkea.
Kirkkaisiin kertakäyttöaterimiin käytin muottina nukkekotiaterimia. 

Jos lautasiin saa juuri oikean määrän hartsia tiputtettua, niin luonnollinen kutistuma tekee siihen vähän kuoppaa, ja lautaselta voi jopa syödä, mutta yleensä ne jäävät oikein päin valettuna vähän keskeltä paksuiksi, mutta varmaan nukkekodin kaapintäytteeksi käyvät.

Väreinä käytin lasimaalia pintaan (lasimaalinikin ovat varmaan 10 vuotta vanhoja, ruskehtavan ja punaisen korkin sentään sain vielä auki, mutta vähän oli jo klimppejä muodostunut maaliin, mutta en antanut sen haitata.) Jotain kokeiluita tein eri maaleilla ja esimerkiksi hartsin värjäämistä alkoholimusteella.

Kuvisssa esiintyvät ruuat tein joskus viime keväänä polymeerimassasta.3 kommenttia:

  1. Ooolalaa... älyttömän hienoja, Onnittelut!

    VastaaPoista
  2. Oi kuinka hienoja astioita! Ja upeat muoviaterimet. Pitäisi vaan uskaltaa kokeilla uusia materiaaleja rohkeasti.

    VastaaPoista